Vařte bez obav a jako profesionál

Možná vás brzy http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/categories/departments/bedroom/19037/ čeká milá povinnost přivítat ve své domácnosti hosty, které byste rádi pozvali na oběd, či večeři. Nechcete jim servírovat klasická jídla, nebo si naopak netroufáte na přípravu těch složitějších? Vaše dilema vyřeší recept, který zaručeně povede k úspěchu, i když nejste příliš zdatný kuchař. Připravte pro vaše hosty hovězí tokáň na víně, po kterém se jenom zapráší.Plátek syrového hovězího masa posypaného bylinkami
Nejdříve si zajděte k řezníkovi pro 600 g hovězího předního, tedy pro množství, které je třeba na přípravu čtyř porcí (maso můžete den předem naložit tak, že ho pokrájíte na plátky, které osolíte a promnete s trochou oleje v ruce. Olej zamezí zbytečnému vytečení šťávy). Cestou kupte ještě láhev suchého bílého vína a rajský protlak. Dále nakrájejte na kostičky dvě větší cibule a prolisujte čtyři stroužky česneku. Přichází čas nakrájet také maso na nudličky a vložíme ho na osmahnuté cibuli. Maso necháme takzvaně zatáhnout a přidáme utřený česnek, osolíme, opepříme a nesmíme zapomenout doplnit dvě poslední ingredience, jako jsou čtyři polévkové lžíce protlaku a asi 300 ml vína. Přikryjte poklicí a za občasného míchání vařte na středním plameni asi dvě hodiny. Zde záleží vždy na stáří masa z poraženého kusu. V každém případě v půlce varu proveďte ochutnávku a popřípadě dochuťte solí, či dolijte trošku vína.Detail mužských rukou otevírajících láhev vína
K tokáni se obvykle podává rýže, nebo těstoviny, ale je výborný také například s čerstvým chlebem, a to zejména v případech, kdy se jeho příprava odehrává na ohništi v kotlíku pro větší společnost. Právě toto jídlo, jež je nenáročné na suroviny můžete vyzkoušet u příležitostí rodinných oslav, nebo večírků s přáteli a kolegy ze zaměstnání.

Věřte, že tímto jednoduchým receptem oslníte všechny vaše případné strávníky a rázem se stanete uctívaným kuchařským guru!