Jak nastavit optimální teplotu v chladničce

Ne všechno zůstane v lednici déle čerstvé v lednici. Mnohé potraviny poškozuje chlad, některé jej prostě nepotřebují. Ukážeme vám, jak nastavit ideální teplotu chladničky a optimálně skladovat potraviny.

Jaká je správná teplota?

Ideální teplota chladničky je 7 °C. U chladniček bez teploměrů a regulátorů 1-6 nebo 2-7, to obvykle odpovídá nízkým úrovním regulátoru 1 nebo. Mnoho zařízení je nastaveno na příliš velký chlad. Platí pravidlo, pokud máslo nejde rozetřít, lednice je příliš studená a měli byste ji nastavit o několik stupňů výše.

Pro mrazicí prostor, je ideální teplota -18 ° C . Jen o jeden stupeň méně může znamenat o šest procent vyšší spotřebu energie.
otevřená lednice

Teplotní zóny

Pokud chcete uklízíte větší nákup, měli byste mít v lednici pořádek. Ne každý výrobek se cítí stejně pohodlně v každé poličce a některé věci nejsou vhodné pro chlazení. S teplotním rozdílem asi 6 stupňů je teplota chladničky nahoře teplejší než na dně, protože studený vzduch klesá, bez ohledu na regulátor.

●     8 ° C v horní polici pro sýry a spol.
Při asi osmi stupních je horní zásobník vhodný pro sýry, dobře balené zbytky, uzené a syrové šunky.

●     5 ° C ve středním prostoru pro čerstvé mléčné výrobky.
Ve středním prostoru můžete ukládat mléčné výrobky, jako je jogurt, tvaroh a mléko na pět stupňů. Patří sem i otevřené sklenice na ovoce a zeleninu.

●     2 ° C v dolním oddělení pro maso a ryby.
Kde je nejchladněji v lednici? V prostoru dole. Tam je nejchladnější se dvěma stupni. Je proto ideálním úložištěm potravin podléhajících rychlé zkáze, jako je maso a ryby.

●     8 ° C v prostoru pro čerstvé ovoce a zeleninu.
Největší zabijáci vitamínů jsou světlo, kyslík, teplo a vlhkost. Oba spodní oddíly jsou nastaveny na přibližně osm stupňů pro všechny druhy zeleniny a ovoce – to je zajištěno skleněnou deskou umístěnou výše.
ovocná mísa

Tropické ovoce (například ananasy, manga, banány a všechny citrusové plody) nepatří do chladu, protože jinak vznikají hnědé a vodnaté plochy. Pokud se chcete vyhnout ztrátě chuti u zeleniny, která obsahuje velké množství vody (okurky, papriky, cukety a rajčata), pak je lepší je neuchovávat v chladničce. Brambory, česnek a cibule také nemají rádi nízké teploty a mohou začít klíčit rychleji. Skladujte je lépe v suterénu nebo v tmavém hrnci.

Ohodnoťte příspěvek